Om een juiste offerte op te stellen, hebben we minimaal de volgende gegevens nodig: het aantal drukvel, het papierformaat en de grootte en de plaats van de folie op het drukvel. Daarnaast is het belangrijk om de papiersoort, het grammage en eventuele voorgaande afwerkingen (plastificatie, lakken,…) en verdere afwerkingen (stansen,…) te kennen.  Vermeld bij de prijsaanvraag ook zeker of de vellen al dan niet geplastificeerd worden.

Indien de vellen geplastificeerd worden, is het belangrijk de plastificeerder op de hoogte te stellen van de afwerking met folie. De oppervlaktespanning van het laminaat moet minimum 38 Dyne bedragen. Ook bij ons kan u hiervoor terecht. Let hier echter mee op: niet alle soorten folies kunnen gecombineerd worden met plastificatie. Sommige soorten folies of folies in speciale kleuren zijn hiervoor niet geschikt. Gelieve ons dus zeker op voorhand te contacteren.

Op UV-(spot)lak kan niet gefolied worden. Wenst u toch folie en UV-lak te combineren, dan bestaat de mogelijkheid om eerst de folie te zetten en hierover te UV-lakken. Neem hiervoor zeker contact met ons op.

Indien mogelijk mag u ook het (niet-definitieve) drukbestand meesturen met de prijsaanvraag. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden om het drukbeeld te positioneren op het drukvel. Hierbij moet met veel elementen rekening gehouden worden. Hoe preciezer de gegevens zijn die u ons kan bezorgen, hoe beter we u kunnen informeren en hoe lager de totale kosten van het volledige productieproces (druk en afwerking) zullen zijn.

Info nodig om een juiste offerte te kunnen maken:


  • aantal drukvel
  • grootte van het foliebeeld in cm x cm
  • papierformaat en grammage
  • al dan niet geplastificeerd
  • aantal posities per drukvel
  • kleur van de folie